Camping Stadspark Groningen
Overnachten

Camping Stadspark Groningen: Kamperen in hartje Groningen

Zelfs na jaren wonen in een stad ontdek je soms nieuwe plekjes. Plekjes die bij een groot publiek bekend zijn, maar voor ons een super verrassing zijn. Camping Stadspark middenin de stad Groningen is één van deze verrassingen. Deze kleinschalige camping ligt verscholen middenin het grootste park van de stad, het Stadspark en bezorgt je het ultieme vakantiegevoel. Zélfs – of misschien juist – als je uit de stad komt en er op je fiets naartoe kunt. Wij testten onze nieuwe tent een nachtje uit op de stadscamping in Groningen.

Waar ligt de stadscamping in Groningen hoe kom je er?

Camping Stadspark ligt middenin het Stadspark in Groningen, in het zuidwesten van de stad. Vanaf het centraal station reis je het gemakkelijkst naar de camping met buslijn 3, 4 of 133. Uitstappen doe je bij bushalte Kranenburg en hierna is het nog twaalf minuten lopen naar de camping. Kom je met de auto? Neem dan afslag 36A op de N7. Vanaf hier volg je de bruine bordjes met het campingteken. Camping Stadspark is ook heel populair onder fietsers. Kom jij op de fiets? Volg dan de route naar het stadspark en volg vanaf hier de bordjes naar de camping. De ingang van de camping ligt aan de Campinglaan.

Adres Camping Stadspark Groningen: Campinglaan 6.

Stadspark Groningen
Stadspark

Hoe ziet Camping Stadspark eruit?

Camping Stadskpark bestaat in totaal uit elf velden waar van acht velden voorzien zijn van stroom. Bij aankomst op de camping kom je allereerst langs Eethuys Stadspark, het gezellige restaurant en de plek om ’s avonds een borrel te doen. De receptie bevindt zich recht voor je neus. Hier kun je terecht met vragen over boekingen of vrij plaatsen. De velden liggen verspreid rechts en links van de receptie en het restaurant. Rechts staan vooral groepen en links vooral stellen.

Op de camping zijn twee sanitair gebouwen aanwezig. Beide met meerdere toiletten, douches en wastafels.

Camping Stadspark
Kamperen in Groningen

Tent: Coleman Laramie 3 Blackout

Coronamaatregelen

Vanwege het corona virus zijn er op dit moment (juli 2020) in ieder toiletgebouw slechts twee toiletten en twee douches geopend voor mannen (+ uriniors) en twee toiletten en douches voor vrouwen, plus één kindertoilet. Aan de hand van toiletrollen en hangers wordt er gezorgd dat er niet teveel mensen in één keer het sanitair gebouw ingaan.

Prijzen voor kamperen in Groningen

Kamperen op de stadscamping in Groningen is een super leuke ervaring voor iedereen die er even tussenuit wil. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken door het Stadspark, of een bezoek brengen aan Groningen Stad. Hieronder vind je informatie over de prijzen voor het kamperen op Camping Stadspark.

  • Plaatstarief voor een vouwwagen/camper/caravan: €20,50 per nacht (voor één of twee volwassenen). Extra volwassen: €3,60 per persoon.
  • Plaatstarief voor een tentje: €6 per nacht
  • Prijs per volwassene: €3,60 per nacht
  • Auto meenemen de camping op: €2,60
  • Kinderen 0-12 jaar: €1,60 per nacht.

Wanneer je met een tentje komt is reserveren niet per se nodig. Wij kwamen op een zonnige dag en konden nog gemakkelijk een plekje krijgen. Reis je met je eigen camper, vouwwagen of caravan dan raad ik je het wel aan om te reserveren.

Kamperen in Groningen

Overige voorzieningen

Reis je met de auto of het openbaar vervoer naar de stadscamping? Op de camping kun je voor €7,50 per dag een fiets huren. De borg hiervoor bedraagt €50 per fiets. Vanaf de camping is het ongeveer vijftien minuten fietsen naar het centrum van de stad.

Camping Stadspark beschikt over een restaurant, Eethuys Stadspark – waar je terecht kunt voor een lunch en diner, maar ook lekker kunt borrelen in de zon op het terras. Ook als niet gast op de camping kun je hier terecht.

Kamperen in Groningen? De stadscamping is dé plek waar je moet zijn!

Ingang Camping Stadspark Groningen

Slapen in een blokhut

Ben je niet echt fan van kamperen, maar wil je toch de sfeer op de stadscamping proeven? Op de camping zijn drie blokhutten geplaatst die je voor een nachtje – of langer – kunt huren. Voor een overnachting in de kleine blokhut – met twee personen – betaal je €25 per nacht. De grote blokhut waar je met vier personen in kunt kost €35 per nacht.

Meer informatie over de camping vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *